محل تبلیغات شما
 جایگزینی فاز غیرترشونده توسط فازترشونده در یك بلوك پدیده آشام موئینه نامیده میشود كه در اثرآن فازترشونده در داخل یك بلوك افزایش می یابد. از آنجایی كه پدیده آشام موئینه یكی از مكانیسم های مهم تولید در مخازن شكافدار می باشد دارای اهمیت است و پارامترهای مختلفی بر این فرآیند تاثیرگذار هستند. برای بررسی پدیده آشام موئینه آزمایشهایی در شرایط مختلف با استفاده از سنگهای میادین ایران انجام گردید. در این آزمایشات اثر عوامل مختلف از جمله نوع سنگ، تخلخل و نفوذپذیری مغزه، ابعاد مغزه، درجه حرارت و سنگینی نفت بر روی این پدیده بررسی گردید. هك نتایج بدست آمده نشان داد خواص سنگ و سیال مخزن مانند نوع نفت، نوع سنگ، ابعاد مغزه، عبورپذیری و تخلخل مغزه همگی بر مكانیسم آشام موئینه تاثیر گذارند.از طرفی پارامترهای عملیاتی مانند دما به عنوان یك پارامتر قابل كنترل بسیار موثر خواهد بود. چنانچه بتوان دمای مخزن را با رو شهای حرارتی ازدیاد برداشت بالا برد عملكرد این مكانیسم در مخازن شكافدار بسیار بالاتر خواهد رفت و میزان بازیافت نفت بیشتر خواهد گردید.در منطقه اشغال شده به وسیله آب در نتیجه برداشت و افت فشار ، آب و نفت در شکافها در تماس بیشتری با هم قرار میگیرند و آب کم کم دور بلوک ها را فرا میگیرد و در اثر اختلاف چگالی بین آب موجود در شکافها و نفتی که در بلوک ها وجود دارد ، نفت از درون بلوک خارج شده و برداشت میشود . و در این حالت آب از سطح پایین بلوک وارد  میشود و نفت تولیدی از قسمت بالایی بلوک تولید خواهد شد . 
حال با فرض اینکه سیستم نسبت به آب ترشونده باشد اگر سطح تماس آب و نفت در شکافها کمتر از سطح تماس آب و نفت در بلوک باشد قسمت اعظم برداشت طبق مکانیزم آشام به طور خود به خودی صورت میگیرد . از این طریق که آب موجود در شکافها در اثر نیروی مویینگی وارد سنگ شده و مقداری از نفتی که در بلوک وجود دارد را خارج میکند . ولی اگر در اثر برداشت سریع از مخزن سرعت پیشرفت سطح تماس آب و نفت در شکاف ها بشتر از بلوک ها باشد ، به دلیل اختلاف سرعت ، اختلاف چگالی بین نفت و آب نیز باعث برداشت نفت خواهد بود  و مکانیزم برداشت ترکیبی از نیروی مویینگی و روش ثقلی خواهد بود . 
پس برداشت نفت در قسمت اشباع شده به وسیله آب به سرعت بالا رفتن سطح تماس آب و نفت در شکافها  بستگی دارد . بیشترین سرعت پیشرفت آب درون شکاف های عمودی که در این سرعت ، سطح آب و نفت در شکاف ها به اندازه سطح آب و نفت در بلوک ها خواهد بود را سرعت بحرانی پیشرفت آب مینامند . در سرعت های پایین تر از سرعت بحرانی سطح تماس آبو نفت در بلوک ها همیشه بالاتر از سطح تماس اب و نفت در شکاف ها است و لذا ورود اب از شکاف ها به درون بلوک ها تنها از سطح پایینی بلوک انجام میشود و جریان ورود اب به بلوک جریان یک سویه خواهد بود . در این صورت ورود آب به بلوک منظم خواهد بود و همه نفت فابل استحصال درون بلوک  برداشت خواهد شد  و زمانی که سرعت پیشرفت آب بیشتر از حد بحرانی باشد پس از گذشت مدتی آبی که در شکاف ها وجود دارد به اندازه ای بالا میاید که همه بلوک را فرا میگرد و بلوک حاوی نفت کاملا در اب غوطه ور می شود در حالی که مقداری از نفت موجود در بلوک در آن باقی می ماند و پدیده آشام کامل نشده.در واقع قبل از خروج همه نفت از بلوک به دلیل سرعت زیاد پیشروی آب در شکاف ها ، بلوک کاملا به وسیله آب احاطه میشود .
در نتیجه هنگام با رسیدن آب به سطح بالایی بلوک آب زیادی از بالای بلوک نیز وارد آن میشود و جریان دو سویه را تشکیل میدهد در این هنگام آب همزمان هم از سطح بالایی و هم از سطح پایینی بلوک وارد آن میشود در این حلت به علت اینکه ورود آب به بلوک منظم نیست یعنی آب سریع وارد بلوک میشود ، د رنتیجه مقداری از نفت که در بلوک وجود دارد نمیواند خارج شود در آن به صورت تله افتاده باقی میماند  به این علت میزان برداشت نهایی از مخازنی که در آنها جریان یکسویه برقرار است بیشتر از مخازنی است که جریان دوسویه در ان برقرار است . 
در مخازنترشده به وسیله نفت ، نیروی مویینگی مانعی برای ورود آب به بلوک است تا وقتی که نیروی ثقلی ( در اثر اختلاف سطح آب و نفت موجد در بلوک ها و شکافها ) آنقدر زیاد نشده تا بتواند بر نیروی مویینگی غلبه کند آب وارد بلوک نمیشود پس هیچ برداشتی نخواهیم داشت.

بهینه سازی در جداسازی نفت همراه آب زائد واحدهای نمك‌زدایی با تغییر در تانک ذخیره سازی آب زائد

پدیده آشام در مخازن شکافدار

نمودارگیری از گل حفاری عبارت است از:

آب ,بلوک ,نفت ,سطح ,ها ,سرعت ,و نفت ,نفت در ,در بلوک ,آب و ,بلوک ها

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

gotistthinra دانلود رایگان کتب دانشگاهی وحل المسئله جدیدترین اخبار و مطالب جذاب Sheila's life روزانه های یک مرد متاهل moypratzover پیام همدردی .. kitpehanli tenpardvescie Mechanical Engineering of Tabriz University